Powered By Blogger

Thursday, March 30, 2006

Haiti in 10: D - Tien beste tripjes (zoekende naar die magische combinatie van met wie naar waar)

  1. met Jezus naar Cornillon : Jesus was een misbruikte gastje van 8 jaar dat ik met vier uur motto en twee uur bergwandeling naar zijn moeder had teruggevoerd.
  2. de vier uur durende reis op het dak van de bus tussen Wanament en Au Cap met ons broertje, Bart, vers aangekomen in Haiti, en de kippen die fungeerden als schokdemper.
  3. het verlaten strand (Grand Goave) met onze canadese vrijwilleger, Hunter, en al de buren, met Mama Beatrice als moederkip!
  4. de oversteek in de bergen van Furcy met Tiniko en Ingrid, in de bergen waar het zo koud was dat we een knapperend haardvuurtje nodig hadden...
  5. de berg met de resterende 2% van originele bossen van Haiti, Pic Macaya met een paar franse vrienden: Solene, Pascal en de vrijwilligers van Camp Perin, met zelfs een luikenaar ertussen.
  6. het carnavalfeest van Jacmel met Kieron : al is het niet Rio de Janeiro, toch onvergetelijk (hoewel ik toch bepaalde zwarte gaten heb)...
  7. de reis naar Wanament met mijn bazin, Colette, die de triestige taak heeft gehad om de bloedzweer uit te duwen die ik toen had, de grootte van een golfbal, dus je kunt je voorstellen...
  8. een conferentie op het eiland van Tobago georganiseerd door het Hoog Commissariaat voor Vluchtelingen van de VN, waarvoor wij werkten als Honorary Liason.
  9. Saut d'eau : mystieke waterval voor voudou sessies met Pieter
  10. Souvenance met… wel, iedereen lijkt het zo wel

No comments: